reklama

[1/1] Zdrowe sposoby na przygotowanie roślinny strączkowych

fot. nadesłane
Warzywa strączkowe są cennym źródłem m.in. białka o wysokiej wartości odżywczej, witamin z grupy B oraz wapnia i magnezu. Najbardziej znane warzywa strączkowe to groch, fasola, soczewica, ciecierzyca i bób. Możemy z nich przygotować pyszne, niebanalne i zdrowe potrawy. Zdarza się jednak, że są one wykluczane z diety ze względu na działanie wzdymające, co nie jest skutkiem pożądanym dla większości ludzi. Znacząca część społeczeństwa jednak nie wie, że właściwości te można ograniczyć poprzez odpowiednie przygotowanie tych produktów i cieszyć się ich smakiem, bez odczuwania przykrych dolegliwości.
REKLAMA
pogoda Lubin
17°C
wschód słońca: 06:27
zachód słońca: 19:13
reklama

Kalendarz Wydarzeń / Koncertów / Imprez w Lubinie

kiedy
2025-10-05 17:00
miejsce
Regionalne Centrum Sportowe,...
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-07 19:00
miejsce
Ave Cezar, Lubin, ul. Piłsudskiego 22
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-16 19:00
miejsce
Ave Cezar, Lubin, ul. Piłsudskiego 22
wstęp biletowany
kiedy
2025-10-27 20:00
miejsce
Centrum Kultury Muza, Lubin, ul....
wstęp biletowany